Личен стил, визия и няколко съвета за това как да ги развиеш и поддържаш - Remington Durablade

Днес ще си говорим за личния стил и визия и ще ти дам няколко съвета как да ги развиеш и поддържаш, без това да изисква кой знае какви усилия и пари. Също така ще ти разкажа къде в тази картинка седи Remington Durablade тримера.

Независимо дали утре имаш среща с момичето на мечтите си, което най-после се е навило да вечеря с теб, или си на интервю за работа. Освен за това какво ще кажеш и направиш, ще се наложи да помислиш и за външния си вид. Да знам, че още миналият януари записа в новогодишната си резолюция, свалянето на някое килце и за фитнес картата, която плащаш, но събира прах заедно с маратонките. За тези неща ще си говорим друг път, в някой следващ пост. Сега чети следващите редове, защото…

Trim Beard 1 - Remington Durablade

…искам да ти кажа за нещата, които можеш да направиш за себе си от днес за утре с бърз и видим резултат!

 

Днес искам да ти обърна внимание на това, което можеш да направиш за себе си от днес за утре и което наистина ще има голямо влияние върху цялостната ти визия. Може би вече си се досетил, че става въпрос за твоята коса и брада. А ако не си, сега е моментът да осъзнаеш, че това е първото, което виждат другите хора в теб. Също така, това са двете неща, които не изискват кой знае какви усилия, а същевременно благодарение на тях може да се изстреляш в космоса, или да се закопаеш под земята. Първото, което виждат хората у теб и на базата, на което си правят изводи. Разбира се, дрехите имат огромно значение, но дори да се изтупаш в най-невероятния костюм, свален от подиумите на парижката седмица на модата, ако си чорлав и с неподдържана брада шансовете ти за успех се стопяват, като заплата на черен петък.

Какво трябва да предприемеш по тези въпроси?

Отиваш и си купуваш един хубав комбиниран тример за брада, коса и тяло. Една малка инвестиция в теб самия, която наистина си заслужава. Препоръчвам ти да се довериш на Remington и тримера им Remington Durablade.

Това е марка, която открих преди 6 или 7 години и от тогава е неразделна част от моя grooming routine, или както му казваме тук в България – козметичните ми грижи. До скоро използвах електрическа самобръсначка и машинка за подстригване на Remington, а сега добавих в арсенала си и най-новия им тример – Remington Durablade. Използвам го от около 2 седмици и вече е време да пенсионирам старите машинки. Този тример върши перфектна работа за всичко, което ми е нужно. За това и ти препоръчвам именно него. Някои от плюсовете му са, че може да се мокри, острието няма нужда от смяна и е супер компактен, дори със зарядното и приставките. Това с компактността ми е много важно, след като последната година пътувам доста и сега ще мога спокойно да си го нося с мен. Това ти го казвам като човек, който държи на тези неща и го е пробвал.

Тук може да разгледаш няколко снимки на тримера, а по-долу да прочетеш за някои много добри стратегии, за да изглеждаш перфектно.

*Тримерът Durablade на Remington ми беше осигурен от Спектрум Брандс България, за да го изпробвам.

Тестван върху брада и коса на мен и на двама мои приятели, за да се уверя, че е достатъчно подходящ за различни случаи

Много ми е важно да тествам нещата преди да ги коментирам в блога, защото би било доста тъпо да те посъветвам нещо и то да не е на базата на личния ми опит. Знам, че много блогъри го правят, но на www.shape.style това няма да се случи никога. Ето тук може да видиш и едно кратко видео, за това как подготвихме Наско за важна среща с неговата дама:

Първият ни главен герой днес - твоята коса

От малък не можех да намеря точната за мен прическа и за това през годините съм изпробвал общо взето каквото ти душа иска. Като минеш през паницата, с път по средата от едно време, през бодлички с руси връхчета и коса до раменете, та чак до двете вариации на modern pompadour от последните 2-3 години. Всичкото това плюс 3-4 цвята в косата (в момента съм се спрял на тъмно лилаво) и няколко човека подстригвани редовно от мен ми помогнаха да понатрупам малко опит с фризурите. По никакъв начин не съм професионален коафьор, но си направих няколко извода и най-важният от тях е, че всеки трябва да намери неговата си прическа и след това да я поддържа, без да експериментира ненужно. Експериментите са само докато се стигне до заветния стил. Точно затова трябва да разполагаш с подходящ тример, за да поддържаш стила си на ниво.

Haircut 1 - Remington Durablade

Ще ти издам една тайна за това как да си доволен от косата си:

Отиди на много добър фризьор (от тези, които наистина си разбират от работата, дори да са по-скъпи) и му кажи да ти направи прическата, която да ти отива най-много и се снимай с нея от няколко страни. Така в бъдеще, когато отидеш при друг, винаги можеш да му покажеш тези снимки и той ще знае какво да прави. Разликата между наистина добрите фризьори и по-посредствените е именно това, че добрия ще види формата на лицето ти и вида коса, който имаш и ще те нагласи, така че да се харесваш. Посредствения може да изпълни това, което искаш, но няма да успее да го измисли сам.

И още една тайна:

Със същите тези снимки ще ти е много по-лесно да поддържаш косата си в домашни условия с новия тример. Така няма да се налага да ходиш до фризьора всяка седмица, ще спестиш пари от това, а същевременно винаги ще си с добре оформена прическа. Разреждайки ходенето на подстрижка хем спестяваш пари и избиваш тримера за нула време, хем по-важното – не губиш времето си и избягваш разправиите. Знам, че не ти се занимава много много с фризьори и бръснари.

Ама как да се подстригвам сам!?

Това е въпросът, който си задаваш в този момент – ясно. Аз обаче ти казвам да поддържаш прическата, а не да се опитваш да я направиш сам пред огледалото. За второто и най-новия лазер на НАСА сигурно няма да ти помогне. Това, което трябва да направиш е да се увериш, че с малко усилие ще изглеждаш добре във всеки един момент. Нямаш си идея колко пъти съм псувал, защото не мога да отида да се подстрижа преди важно събитие. За това най-добре е да вземеш тези неща в свои ръце. Оформяне на бакембардите, скъсяване от страни, грижа за бретона ако имаш такъв, а за по-напредналите – дори можеш да си обереш врата.

Haircut 2 - Remington Durablade
Haircut 3 - Remington Durablade

Другото важно нещо, на което искам да ти обърна внимание е брадата

При нас мъжете честичко се случва косата да не е толкова гъста, колкото би ни се искало и това е напълно нормално. Не се сдухваш по тая тема, ако и ти си в този клуб, а отново намираш най-подходящия стил в дадената ситуация, както съм описал по-горе. За добро или за лошо си имаш мустак и брада и това е още едно място, където Durablade тримера на Remington ще ти свърши изключителна работа. Както може да те улесни да си гладък като бебешко дупе, така може да ти помогне да оформиш брадата в желаната форма.

Remington Durablade 9

“Аз имам много гъста брада.”; “А аз пък нямам никаква!”

Това са някои от случаите, като аз и моята брада сме някъде по средата. И за трите варианта важи едно и също – оформи и поддържай такова лицево окосмяване, че да правиш впечатление на човек, който се грижи за външния си вид, без да прекалява. Това ще ти отвори много врати и в личния и в професионалния живот. Дамите не се оглеждат винаги за модели на Calvin Klein около себе си, но им правят впечатление поддържани мъже. Препоръчвам ти да изпробваш поне 2-3 варианта за дължина и форма на брадата, за да намериш правилния за твоето лице и стил и спрямо косата и дрехите, които носиш.

Remington Durablade 11

Как да си избера правилната форма за мен?

Просто опитай няколко варианта и попитай хората около теб. Ще чуеш поне няколко различни мнения по въпроса, но на базата на тях можеш да си направиш своя извод. Първото нещо разбира се е ти самия да се харесваш. Тук все пак ще вметна една лека препоръка и от мен – недей да експериментираш прекалено много – все едно ще участваш на някое от тези странни състезания за извратени бради (да има такива, потърси в нета ако ти е интересно). Не вярвам да се приеме добре от половинката ти, или от хората около теб като цяло. А от опит ти казвам, че след време ще гледаш снимки от този си период и ще се чудиш къде ти е бил ума да се носиш по този начин.

Trim Beard 2 - Remington Durablade

Защо с електрически тример нещата са по-лесни?

Много мразя да закъснявам за някъде и като се стигне до избора между закъснение и излизане с неоправена брада по-скоро ще избера неоформената брада, но тук отново се притича на помощ тримера на Remington – бързо, лесно, вкусно! Добре де, без вкусното, но останалите две си важат с пълна сила. Минавам брадата с 4-ка от приставките и мустака с 2-ката. Оформям катинарчето и махам излишните косъмчета, които не растат където трябва и съм готов за няколко минути. Дори да поддържаш друг вариант на дължините няма да ти отнеме повече време. Моето катинарче е поредния пример, за това как да се съобразяваме с нашата си брада – моята си расте по този начин и вместо да се дразня на това си я донагласям и съм готов.

before and after remington durablade

Заключение:

Ако искаш да изглеждаш добре в очите на близките си, или на напълно непознатите по улиците трябва косата и брадата ти да са в тон със стила ти. Използвай подходящия тример за тази работа и ще се увериш колко лесно е всичко, без това да коства качеството на визията ти. Разгледай и останалите продукти на Remington тук. Може да харесаш и някой сешоар, или нещо друго за по-добрата си половинка. (Прочети съветите на Йоанна за подаръци “за нея” ако темата те интересува)

Ако имаш други съвети за това, как да поддържаш личния си стил и визия на ниво ще се радвам да ги споделиш в коментарите.

Сподели тази статия с приятелите си, които имат нужда от напомняне, за да са готини като теб. Споделянето е грижа!

Ако искаш да следиш по-изкъсо какво се случва в блога можеш да ме последваш в социалните мрежи, където споделям снимки, видеа и съвети от и за пътувания, мода, стил и живота като цяло: Facebook, Instagram, YouTube, Twitter.

#спонсорирано #advertorial

Remington Durablade Pinterest