Как да подготвиш лицето си за студа около зимните празници, а и не само

В този пост ще си говорим за ежедневната поддръжка на кожата на лицето ти през зимата, плюс няколко допълнителни препоръки и детайли около зимните празници, които наближават със страшна сила.

Зимата е един период от годината, в който кожата е подложена на някои крайности и определено трябва да се погрижиш да ѝ помогнеш да устои и да остане еластична, гладка и добре хидратирана. Не искаш да се разхождаш с изпръхнала и суха кожа, все едно си прекарал две седмици на Антарктида, нали? Няма какво да увъртам повече, така че да скачаме директно в дълбокото и по-точно в съветите за това,

Как да се погрижиш кожата на лицето ти да изглежда хидратирана и чиста

Направо си е задължително да си имаш сутрешен и вечерен ритуал за постигане на добър резултат. Знам, че за нас мъжете е доста по-трудно да спазваме такива неща, но да не забравяме, че кожата на лицето е първото нещо, което ще видят всички, като влезеш на партито по случай коледа или нова година. Пробвай съветите ми до тогава, пък може така да впечатлиш дамата, по която си падаш, на партито. После ще го мислиш дали да продължиш да спазваш тази рутина, но пък при такива резултати как да не го правиш!?

Ето ги и стъпките, които ще ти препоръчам, а ти си харесай поне няколко ако не всичките и действай:

1. Измивай лицето си с правилните продукти всяка сутрин и вечер. Знам, че сутрин, ставайки за поредния осеян с предизвикателства ден, ти се спи много и точно тук е момента да използваш някой измиващ продукт, който да те освежи дори повече от две шепи студена вода на лицето. Вечер е важно да отмиеш всичката мръсотия, натрупала се през деня, поднесена ти в промишлени количества от забързания градски живот. Така лягайки си с почистени и дишащи пори на сутринта лицето ти ще е свежо, а след години – благодарно, за положените грижи. Тук ще ти препоръчам и един конкретен продукт, който ползвам от известно време и успешно замени предишния с по-доброто усещане след използването му – става въпрос за Polaar Men Shine Control Face Cleanser. Предназначен за използване и сутрин и вечер с лек и приятен аромат, без ексфолиращи частици, подходящ за ежедневна употреба.

2. Подсушавай с мека кърпа попивайки, а не с втъркващи движения. И на мен, както на повечето мъже, ми е трудно да ги мисля тия неща толкова в детайли, но като го направиш няколко дни подред, останалото си идва на автопилот. Да, трябва да мислиш и за кърпата, с която се бършеш, но не е кой знае какво – и без това с мека кърпа ще ти е доста по-приятно и не можеш да го отречеш.

3. Много е важно лицето да бъде добре хидратирано и за това следващата стъпка е да се намажеш с хидратиращ продукт. Разбира се, че може да използваш някой крем на по-добрата ти половинка, но имай предвид, че мъжката кожа е доста по-груба от женската и е по-добре да използваш продукт, предназначен за мъже. Тук ще ти препоръчам този, от който аз съм доста доволен и използвам в комбинация с измиващото от първа стъпка – Polaar Men Dual Action Moisturizing Fluid. С приятен аромат и добре хидратиращ, а дори може да се използва и за афтършейв. Не пропускай да хидратираш кожата си и сутрин и вечер, за да имат резултат усилията ти. Едно от първите неща, които виждат жените, след добре поддържаните ти нокти, е правилно хидратирана ти кожа. Нанеси малко количество от крема върху кожата на лицето си и втривай с въртеливи движения по цялото лице, особено върху по-сухите места. Още веднага ще усетиш по приятното и свежо усещане, а след няколко дни ще се чувстваш като нов човек.

4. Това до тук бяха ежедневните стъпки – не са толкова много и сложни нали така? Четвъртата е по-скоро за през ден. В нея си говорим за кожата на главата ти, която определено не е за пренебрегване, а покрай нея и косата. Препоръчвам ти да използваш не много агресивен шампоан, може би такъв, подходящ за ежедневна употреба. Като цяло не е хубаво нито за косата, нито за кожата на главата да бъде мита прекалено много, защото по този начин се отмиват естествените олиа, произвеждани от телата ни, за да поддържат косата и кожата. Това може да доведе до суха и изтощена коса и кожа. Препоръката ми е да миеш косата си не по-често от през ден, а ако можеш и през два ще е добре. Това разбира се не изключва душа всеки ден, но не е задължително като си в банята да миеш и косата си. Това е трудно за много мъже, но вярвам, че ще можеш да го спазваш. Най-трудно е ако поддържаш някоя по-специфична прическа, защото понякога е трудно на мръсна, или започнала да се къдри коса. Аз имам този проблем, но с използване на правилните стилизиращи продкти е постижимо. Да се върнем на косата за малко – ще ти препоръчам и един шампоан, който използвам последния месец и който е комбиниран с балсам в него, за да не ти се налага да ползваш два отделни продукта – Barba Italiana Shampoo & Conditioner Cesare. След измиване оставя много приятен, стилен и мъжествен аромат, който твоята дама ще оцени със сигурност.

5. В този пост няма да отделям толкова сериозно внимание на брадата, защото подготвям отделен такъв, посветен изцяло на тази тема, но ще ти спомена още един продукт на Polaar, който беше в комплект с предишните два продукта на марката, които споменавам по-нагоре, а именно – Polaar Men Anti-Irritation Shaving Gel. Това е гел за бръснене, за чувствителна кожа, който помага да не се появяват зачервявания, дразнене и сърбежи. Комплекта от който са част тези три продукта на Polaar може да намериш в доста удобен размер за пътувания, с малка чантичка към тях ето тук.

Не смятам, че стъпките са сложни, така че определено можеш да ги опиташ и сам да се убедиш в резултатите и то след минимално време.

Студа навън в комбинация с топлината, като влезеш вътре и после пак обратно на студено не се отразява добре на кожата на лицето ти, така че направи нещо по въпроса!

Покрай наближаващите празници ще се наложи да накупиш и един куп подаръци за близките ти хора – комплекта за пътуване на Polaar е едно доста добро решение на този проблем за някой мъж около теб. Ако пък смяташ, че не е подходящо да подариш козметика – помисли и за един доста стилен аксесоар, който можеш да намериш пак тук, а именно дървена папионка от Дърварт. Аз си взех ето тази, като сега драмата е дали да съм с нея на нова година, или да избера риза с попска яка, а папионката да използвам на партито за именния си ден. Ти кой стил би предпочел? Сподели мнението си в коментарите под поста.

Внимание: добре хидратираната и поддържана кожа води до по-добър външен вид и повишаване на самочувствието

Да обобщя в няколко думи. Ако се постараеш първите няколко дни и се опознаете добре с тези продукти ще ти стане много лесно и приятно да ги използваш. Естествено, че ако изпуснеш някоя сутрин или вечер това не е фатално, но се постарай да се грижиш за кожата си. Все пак това е най-големия орган в телата ни и ни служи цял живот, така че е важно да ѝ обръщаме подобаващо внимание.

Измиване сутрин и вечер, подходящо хидратиране и не изпускаш кожата на главата и косата. Тук ще вмъкна нещо малко по-различно, но много важно за зимните месеци – не забравяй, че може да изгориш ако има слънчеви дни. Също така ако има сняг той отразява слънцето още повече и по време на някой преход в планината освен, че кожата на лицето ти може да изсъхне от студа, тя може и да изгори и да си неприятно зачервен на партито за нова година. В тези случаи може да ползваш някой слънцезащитен лосион и слънцезащитен балсам за устни – доста е неприятно да ти изгорят устните и ако не си го изпитвал, определено не ти го препоръчвам, като приятно преживяване.

За сега ще е това този пост, а ако ти имаш някакви въпроси или свои добри практики, за поддръжка на кожата през зимните месеци – сподели ги в коментарите. Много ще се радвам ако споделиш този материал в социалните мрежи, за да може заедно да помогнем на повече мъже да изглеждат добре на коледните и новогодишни партита.

За да не пропускаш какво пиша и поствам можеш да ме последваш във Facebook за регулярни дневни постове на различни теми ето тук.
Или може би в Instagram за снимки и видеа от пътуванията ми ето тук.
Ако пък си падаш повече по видео съдържанието – ето тук в YouTube канала ми, където ще намериш съвети и трикове за фото и видео заснемане и влогове от пътуванията ми из България и по света.

Благодаря ти за отделеното време да прочетеш целия материал и се надявам наистина да ти е бил полезен.

Остани себе си!
Създавай!
И до нови срещи в следващия пост!